donderdag 9 januari 2014

Roosendaal in Beweging


Vol goede moed zijn wij, Anita van Westen verpleegkundestudent en Wanda Loos Social Work student, eind augustus gestart met de minor; ‘Active Ageing’.  Deze minor wordt gegeven op Avans Hogeschool te Breda.
Active Ageing wil het volgende zeggen:
Op welke geïntegreerde wijze kunnen we – multidisciplinair en vertrekkende vanuit de individuele behoeften van de ouder wordende mens in al zijn leefgebieden – er toe komen dat deze ouder wordende mens zo lang mogelijk onafhankelijk en zelfstandig kan blijven met een goede kwaliteit van leven.

In het kader van deze minor zijn wij gestart met een project in Roosendaal. Het project heette op dat moment; ‘De Sluitende Beweegketen’ en stond onder leiding van Van Broekhoven Fysiotherapie. Het doel was om 55+ers in de wijken Kalsdonk en Westrand aan het bewegen te krijgen.
De afgelopen twee perioden zijn wij hier druk mee bezig geweest.
In dit document vindt u een beschrijving van hoe wij zijn begonnen, welke stappen we hebben ondernomen, wat we hebben bereikt en wat onze aanbevelingen zijn.
Succes met lezen!



Opdracht voor project 'De sluitende beweegketen'
Versie1: dd 28-09-2013

Opdrachtgever:
Namens de Werkgroep Sluitende Beweegketen: Ronald van Broekhoven
Werkgroep bestaat uit: Ronald van Broekhoven (Van Broekhoven Fysiotherapie), Marian Uitdewilligen (Traverse), Anouk van der Ent (Sportservice Noord-Brabant), Gerard Stoop (ROS-ZEEBRA), Hanneke Hilferink (Sportservice Noord-Brabant).

Opdrachtnemers:
Wanda Loos, student Social Work AVANS
Anita van Westen, student HBO-V AVANS

Probleemstelling:
Er is de afgelopen jaren gewerkt aan het opzetten van de sluitende beweegketen. Deze keten bestaat uit drie pijlers. De eerste pijler is het Sport- en beweegaanbod dat inzichtelijk is gemaakt op de website www.sportenbeweegwijzer.nl. De tweede pijler is een beweegcoach aangesteld die mensen kan begeleiden naar dit sport- en beweegaanbod.
Probleem is dat de huidige werkgroepleden te weinig tijd hebben om de derde pijler, n.l. de 'opsporing' van mensen die te weinig bewegen, uit te werken.

Doelstelling:
De drie pijlers van de sluitende beweegketen zijn uitgewerkt en bekend bij alle betrokkenen, te weten: sport- en beweegaanbieders, vrijwilligers/professionals uit het maatschappelijk/zorgveld en de bewoners van de gemeente Roosendaal.

Te bereiken resultaten:
1.     Er is bekend wie de mensen die te weinig bewegen gaan opsporen
2.     Er is bekend hoe deze mensen opgespoord gaan worden
3.     Er is een instrument/vragenlijst dat de opspoorders kunnen gebruiken
4.     De opspoorders zijn geïnstrueerd over het project/het doel/het te gebruiken instrument
5.     De opspoorders verwijzen mensen actief door naar de beweegcoach
6.     Er is bekend hoe de wijkbuurt/sportverenigingen kunnen inspelen op het beweegaanbod voor mensen die meer moeten (en willen) gaan bewegen
7.     Er is een pr-campagne opgezet om betrokkenen te informeren (onderdeel van deze pr campagne is betere vindbaarheid online, en misschien een pakkender naam i.p.v. de sluitende beweegketen?)

Te veel om in deze opdracht mee te nemen, maar wellicht om uit te werken door volgende minorstudenten is de toepassing van E-Healthoplossingen, zoals bijv. een onlinetool om 55plussers meer tot beweging te stimuleren.

Tijdsplanning:
Bovenstaande zal worden uitgewerkt in de periode van 26 september tot 20 december 2013.

Voortgang Project; ‘Roosendaal in Beweging’

Projectopdracht:
Voor de minor Active Ageing zullen wij, Anita van Westen en Wanda Loos, aan een project werken. Dit project is opgezet door Orthopunt in Roosendaal en loopt gedurende 20 weken.
___________________________________________________________

Eerste afspraak:
Op 6 september hebben we onze eerste afspraak gehad bij Van Broekhoven Fysiotherapie in Roosendaal. We hebben kennis gemaakt met Ronald van Broekhoven. Hij zal ons begeleiden tijdens het project. We hebben tijdens deze afspraak meer uitleg gekregen over ons project.
___________________________________________________________

Presentatie:

Op 18 september 2013 hebben we een korte presentatie aan de klas gegeven over ons project bij Van Broekhoven Fysiotherapie. De presentatie hebben we door middel van een
Prezi getoond.
___________________________________________________________

Brainstormsessie:

Op 18 september 2013 hebben we een brainstormsessie gehouden rondom te de Sluitende Beweegketen. In de bijlage vind je onze gedachten en ideeën.
__________________________________________________________

Presentatie:
Op 25 september 2013 hebben we presentatie waarin we ons project vanuit drie perspectieven bekijken; micro-, meso- en macroniveau. De presentatie hebben we door middel van een
Prezi getoond.
___________________________________________________________

Projectgroep:
Op 26 september 2013 hadden we onze eerste afspraak met de projectgroep Sluitende Beweegketen. Hierbij waren Ronald van Broekhoven (fysiotherapeut), Anouk van der Ent (beweegcoach) en Marian Uitdewilligen (traverse) aanwezig. We hebben met hen onze brainstorm-ideeën doorgenomen en vervolgafspraken gemaakt.
___________________________________________________________

Vrijwilligers:
Op 1 oktober 2013 hadden we een afspraak met Marian Uitdewilligen in het Punt in Roosendaal. Samen met haar hebben we gekeken welke vrijwilligers we in kunnen zetten voor het opsporen van ouderen die te weinig bewegen. We wilden deze groep beperkt houden. Samen zijn we uitgekomen op de wijkteams van Kalsdonk en Westrand Het vervolg zal zijn om afspraken met hen te maken.
___________________________________________________________

Presentatie maken:
Op dinsdag 1 oktober 2013 hebben we de presentatie voor onze tussenbeoordeling gemaakt. ___________________________________________________________

Netwerken:
Op woensdag 2 oktober 2013 hebben we een mail naar Marian gestuurd om te vragen om de contactpersonen van de wijken Kalsdonk en Westrand. Ook hebben we mails opgesteld die we kunnen versturen naar die contactpersonen van de wijken. Zodra we reactie van Marian hebben zullen we de mails versturen.
___________________________________________________________

Feedback
Op maandag 7 oktober 2013 hebben we contact gehad met Inge over ons project. Zij heeft ons feedback gegeven op de beweegtest. We hebben ook onze komende afspraken en plannen voorgelegd. Zij heeft tevens onze tussenpresentatie bijgewoond.
___________________________________________________________

Presentatie:

Op 7 oktober 2013 hebben we onze tussenpresentatie gegeven. Dit was een van de drie beoordelingsmomenten in periode 1.
We zijn ingegaan op zowel de inhoud als het proces van de eerste 7 weken van ons project.
De presentatie hebben we door middel van een
Prezi getoond.
We hebben een GO gekregen voor het project!
___________________________________________________________
Projectgroep
Op donderdag 10 oktober 2013 hadden we opnieuw een afspraak met Ronald van Broekhoven. We hebben de opdracht nog wat concreter gemaakt . Ook hebben we onze voortgang, komende afspraken en andere mogelijkheden doorgenomen.
We kunnen de komende twee weken weer aan de slag.
___________________________________________________________

Netwerken
In deze week hebben we verschillende keren mailcontact gehad met contactpersonen van de wijk Westrand. We hebben afgesproken dat we dinsdag 15 oktober 2013 langskomen tijdens de inloop om onze plannen uit te leggen.
___________________________________________________________

Vrijwilligers
Op 15 oktober 2013 hadden we een afspraak met Mirjam Kruijthoff. Zij werkt in het wijkteam van Westrand. We hebben haar uitgelegd wat onze plannen zijn en gevraagd of zij iets kunnen betekenen wat vrijwilligers betreft.
Ze gaf aan dat ze opnieuw bezig zijn met het opzetten van een vrijwilligersteam. Volgende week woensdag weten ze hier meer over en zullen ze contact met ons opnemen. Ze zijn enthousiast over het feit om de vrijwilligers hiervoor in te zetten naast hun andere activiteiten.
Afgesproken elkaar op de hoogte te houden.
___________________________________________________________

Beweegtest en planning
Op 15 oktober 2013 hebben we definitief onze beweegtest afgemaakt. Met hulp van Martin van Gennep zijn we hiermee van start gegaan. Hij is gebaseerd op LAPAQ. Na feedback van de projectgroep, Ronald van Broekhoven en Inge Loghe is de test nu definitief af.
In de bijlage staat de
beweegtest.
Daarnaast hebben we ook een tijdsplanning gemaakt. We hebben een schema gemaakt waarin al onze afspraken en deadlines staan. Deze kunnen we allebei bewerken via Google Drive. Zo kunnen we hem beide aanpassen als dit nodig is.
In de bijlage vind je onze
planning.
___________________________________________________________

Projectgroep
Op 24 oktober hadden we een afspraak met Ronald van Broekhoven. Hierbij waren ook Kitty Dekkers en Evelien aanwezig. Zij zijn met een project bezig over gezonde voeding in Roosendaal en willen hier graag een voorlichting over geven aan ouderen in Roosendaal Mogelijk kunnen wij daarbij aansluiten om de vragenlijst af te nemen en het belang van bewegen te verwoorden. .
_________________________________________________________________

Netwerken
We hebben helaas te horen gekregen dat Mirjam Kruijthof wegens bezuinigingen niet langer werkzaam zal zijn in Kalsdonk Hierop hebben we woensdag 30 oktober contact gezocht met E. Spitters, het hoofd van het Sta-team in Kalsdonk. Hij kon ons helaas niet verder helpen, maar verwees ons wel door naar Flor van Ham. Met hem hebben we een afspraak gemaakt op 7 november in Kalsdonk. Als het goed is kan hij ons verder helpen met de vrijwilligers.
_________________________________________________________________

Projectgroep
Op 31 oktober zijn we weer samengekomen met de projectgroep. Ronald van Broekhoven en Marianne waren hierbij aanwezig. We hebben Marianne bijgepraat. Zij kwam immers net terug van drie weken vakantie. Ook hebben we afgesproken dat Ronald aanwezig zal zijn bij de afspraak met Flor van Ham.
_________________________________________________________________

Netwerken
Op 7 november hadden we de afspraak met Flor van Ham. Deze afspraak verliep erg goed. Hij heeft veel contacten in de wijk Kalsdonk die hij zal gaan benaderen. Ook heeft hij contacten bij de moskee in Kalsdonk. We hopen op de manier ook de allochtonen in de wijk te kunnen bereiken. Flor van Ham was erg positief over de Sluitende Beweegketen. Hij zal volgende week contact met ons opnemen.
_________________________________________________________________

Feedback
11 november hebben we contact gehad met Inge Logghe. We hebben haar op de hoogte gebracht van onze vorderingen binnen het project. Ze heeft ons nog wat tips gegeven zodat we goed verder kunnen met het project.
     
_________________________________________________________________
         
Prezi vrijwilligers
Naar aanleiding van feedback die we van Inge Logghe hebben ontvangen, hebben wij onze Prezi  voor de vrijwilligers aangepast. Deze Prezi hebben we gemaakt om vrijwilligers die als opspoorders gaan fungeren uitleg te geven over ons doel en de methode. 
_________________________________________________________________

Bijeenkomst
Op 12 november hadden we een bijeenkomst gepland staan voor vrijwilligers van wonen+. Helaas is deze afgezegd wegens te veel afmeldingen.
_________________________________________________________________

Werkconferentie
Op 21 november hebben we een werkconferentie gevolgd over vitaal ouder worden in Roosendaal. Deze duurde van 15.30 tot 20.00. Eerst waren er een aantal sprekers onder andere van de GGD. Vervolgens kregen we de opdracht om verschillende projecten/kansen/organisaties voor ouderen op te schrijven. Wij schreven natuurlijk over ons project Roosendaal in Beweging. Na een korte pauze om te eten gingen we in vier groepen aan de slag met een vraagstelling. De uitkomsten van deze vraagstelling werd uiteindelijk aan een panel voorgelegd.
________________________________________________________________

Netwerken
Op 22 november hadden we een afspraak met Rob Lips. Hij werkt in de wijk Westrand en is bezig met de oprichting van een STA-team in deze wijk. Helaas is het team nog niet standvastig genoeg en heeft Rob nog niet genoeg vertrouwen om hen de beweegtest mee te geven. Wel heeft hij aangegeven dat dit in het voorjaar weer anders kan liggen dus dat er dan weer contact opgenomen kan worden.
________________________________________________________________

Projectgroep
Op 28 november zijn we weer met Anouk en Ronald samen gaan zitten om de voortgang te bespreken. Anouk gaf aan dat er ondertussen twee afspraken zijn gemaakt in de wijk Kalsdonk. Een om de vrijwilligers van het STA-team te introduceren en een om de test zelf af te leggen bij allochtone vrouwen.
Daarnaast hebben we om feedback gevraagd bij hen. Ze geven beiden aan erg tevreden te zijn over ons. Door ons heeft het project weer vooruitgang geboekt. Dit was fijn om te horen.
_________________________________________________________________

Voorlichting
Op 4 december hebben we voorlichting gegeven aan de vrijwilligers van het STA-team in de wijk Kalsdonk. We hebben ons doel en de methode uitgelegd. Samen met hen hebben we de vragenlijst doorgenomen zodat ze weten hoe de lijst in elkaar zit. Ze waren erg enthousiast en ook E. Spitters, die aanwezig was, was tevreden. De vrijwilligers gaan vanaf nu de vragenlijst meenemen in hun huisbezoeken.
_________________________________________________________________

Voorlichting
Op 5 december zijn we naar het vrouwenteam in Kalsdonk gegaan om voorlichting te geven. Het vrouwenteam bestaat uit een groep allochtone vrouwen die wekelijks samenkomen. We hebben ons doel uitgelegd en hen de vragenlijst laten invullen. Het viel ons op dat ze door hun huishoudelijk werk al snel aan de hoogste score komen. We hebben afgesproken hier nog eens goed naar te kijken en over na te denken.
_________________________________________________________________

Feedback
Op 9 december hebben we kort contact gehad met Inge Logghe. We hebben haar bijgepraat over onze voorlichtingen. Daarnaast hebben we afgesproken dat snel feedback gaat geven op ons verslag.
_________________________________________________________________

Projectgroep
Op 12 december hadden we een afspraak met de projectgroep in Roosendaal. Helaas reden er geen treinen  waardoor het niet mogelijk om op de afgesproken tijd aanwezig te zijn. We hebben de afspraak afgezegd en afgesproken om mailcontact te houden.
_________________________________________________________________

Voorlichting
Op 12 december heeft Ronald voorlichting gegeven op de workshop van Kitty Dekkers en Evelien over gezonde voeding. Hij heeft ons doel en de methode uitgelegd en de vragenlijst bij tien personen afgenomen. Ook hij kwam tot de conclusie dat door huishoudelijk werk vooral veel vrouwen tot de hoogste score komen. We hebben afgesproken de vragenlijst hierop aan te passen.
_________________________________________________________________

Vragenlijst
Op 17 december hebben we de vragenlijst; ‘Roosendaal in Beweging’ aangepast.
We hebben bij een vraag toegevoegd of men ook buiten adem raakt van de sport, en we hebben sporten weggelaten die niet tot matig intensief zijn. 
We hebben twee vragen samengevoegd zodat er minder nadruk komt te liggen op het huishoudelijke aspect.
We hebben de score-telling aangepast
We hebben het lettertype groter gemaakt voor de slechter zienden. 
Deze vragenlijst is goedgekeurd door de projectgroep en zal vanaf nu ingezet worden.
________________________________________________________________


In de projectopdracht staan 7 resultaten. Dit zijn de resultaten waar wij mee aan de slag zijn gegaan.

Te bereiken resultaten:
1.     Er is bekend wie de mensen die te weinig bewegen gaan opsporen.
Dit resultaat bleek moeilijker dan gedacht.
Samen met Marian Uitdewilligen hebben wij bekeken wie hiervoor in aanmerking zouden kunnen komen. Marian werkt bij het Punt in Roosendaal en heeft hierdoor veel contacten liggen waarvan wij gebruiken konden maken.
Naar aanleiding daarvan hebben wij meerdere contacten gelegd. Dit verliep in beide wijken allemaal erg stroef. We kregen te maken met meerdere tegenslagen zoals; ontslagen die vielen binnen de Gemeente Roosendaal, geen reactie op onze mails en mensen die geen mogelijkheid zagen om met ons doel aan de slag te gaan.
We zijn lange tijd bezig geweest om de contacten te leggen en zijn ook meerdere malen in beraad gegaan met de projectgroep. Uiteindelijk kregen we de goede persoon te pakken voor de wijk Kalsdonk; Flor van Ham. Hij was erg enthousiast en wilde zeker met ons aan de slag. Anouk, de beweegcoach, is vervolgens met hem en Edwin Spitters, het hoofd van het ‘Samen Tegen Armoede’ team, in gesprek gegaan. Dit STA-team bestaat uit ongeveer tien mensen en is al erg bekend in de wijk Kalsdonk. Zij komen al veel bij de mensen thuis en kunnen bij hun huisbezoeken achterhalen of de 55+ers voldoende bewegen. Voor de wijk Kalsdonk is er dus bekend wie de mensen die te weinig bewegen gaan opsporen.
Voor de wijk Westrand is dit nog niet het geval. We hebben echter wel goed overleg gehad met Rob Lips. Hij is in het Westrand het hoofd van het STA-team. Op dit moment heeft hij echter nog niet genoeg vertrouwen in het team om met ons doel aan de slag te gaan. Echter vindt hij het prima als hij over een aantal maanden opnieuw benaderd wordt om te bekijken of het dan wel mogelijk is.
We verwachten dat Kalsdonk als een goed voorbeeld zal dienen voor de verdere wijken in Roosendaal om de 55+ers die te weinig bewegen op te sporen.

2.     Er is bekend hoe deze mensen opgespoord gaan worden.
Van begin af aan was duidelijk dat de mensen opgespoord moesten worden met behulp van een vragenlijst. In de brainstormsessie die wij samen hebben gehouden, zijn verschillende ideeën naar voren gekomen. Deze ideeën hebben we voorgelegd aan de projectgroep. De brainstormsessie is als bijlage in dit document toegevoegd.  
Graag willen we bereiken dat de ouderen die nog niet in beeld zijn, nu wel in beeld komen. Dit willen aanpakken door opspoorders langs de deur te laten gaan bij de ouderen. Hiermee bereik je elke oudere in de wijk. Deze opspoorders nemen de korte vragenlijst af met de ouderen. Uit deze vragenlijst komt dan een score waaruit blijkt of de oudere voldoende beweegt. Deze ingevulde vragenlijst wordt in een postbakje gelegd in het wijkhuis. Daar haalt de beweegcoach wekelijks de vragenlijsten op. Als de oudere te weinig beweegt zal de beweegcoach vervolgens zo snel mogelijk contact opnemen met de persoon die de lijst heeft ingevuld. Samen gaan zij kijken naar de mogelijkheden om meer te bewegen.

3.     Er is een instrument/vragenlijst dat de opspoorders kunnen gebruiken.
In eerste instantie vonden wij het erg moeilijk om hiermee aan de slag te gaan. Toen Martin van Gennep zijn hulp aanbood, namen wij dat dan ook met beide handen aan. Hij heeft ons op de goede weg geholpen door links van bestaande testen te geven ideeën aan te dragen over hoe de test eruit zou kunnen zien en welke vragen we er in op zouden kunnen nemen.  Dit heeft ons erg geholpen.
We hebben vervolgens zelf een vragenlijst gemaakt waar bovenin de naw-gegevens van de persoon kunnen worden ingevuld, vervolgens vijf vragen en als laatste een scoretabel. De vijf vragen zijn meerkeuze en bij ieder antwoord hoort een score. Aan het einde tel je de score op en daaruit blijkt of de persoon te weinig of voldoende beweegt. Deze vragenlijst hebben we voorgelegd aan Inge Logghe en de projectgroep. We hebben van beide goede feedback gekregen die we hebben verwerkt in de vragenlijst. Zo zijn er twee vragen bijgekomen en hebben we de score aangepast.
Wij hebben zelf de testen afgenomen bij een groep vrouwen. Hieruit bleek dat ze heel makkelijk aan de hoogste score kwamen. Aan de hand hiervan hebben we de vragenlijst weer aangepast. De vragenlijst is nu definitief af en vindt u in de bijlage. Deze vragenlijst kunnen de opspoorders gebruiken bij het opsporen van mensen die te weinig bewegen. Deze vragenlijst is als bijlage toegevoegd in dit document.

4.     De opspoorders zijn geïnstrueerd over het project/het doel/het te gebruiken instrument.
Aangezien het hoofd van het STA-team in Kalsdonk erg enthousiast was over ons plan zijn wij samen met de beweegcoach het STA-team, in dit geval de opspoorders, gaan instrueren. Dit hebben we gedaan op vier december 2013. We hebben een Prezi gemaakt die we op de beamer afspeelden terwijl ons verhaal deden. We hebben hen uitgelegd waarom het nodig is dat de 55+ meer gaan bewegen.  Zelf beaamden zij op dat moment al dat veel ouderen inderdaad te weinig bewegen. We hebben ze zelf de vragenlijst in laten vullen zodat ze weten hoe hij in elkaar zit. Ze vonden hem allemaal duidelijk en gaan er graag mee aan de slag. Ze hebben er ieder een aantal gekregen en kunnen deze weer ingevuld in het postbakje in het wijkhuis leggen.  We hebben met hen afgesproken dat wanneer ze vragen hebben, ze contact op kunnen nemen met de beweegcoach.

5.     De opspoorders verwijzen mensen actief door naar de beweegcoach.
De opspoorders zijn op dit moment geïnstrueerd over het project/het doel/het te gebruiken instrument. Zij hebben ook allen een aantal vragenlijsten bij zich tijdens hun huisbezoeken in de wijk en waren enthousiast om hiermee aan de slag te gaan. Eigenlijk staat hen niets meer in de weg om hiermee aan de slag te gaan. Vanaf nu kunnen de opspoorders actief mensen doorverwijzen naar de beweegcoach.
Binnen een aantal weken zal er geëvalueerd worden hoe dit opsporen en doorverwijzen verloopt. Aan de hand daarvan kunnen er eventueel nog aanpassingen worden gedaan.

6.     Er is bekend hoe de wijkbuurt/sportverenigingen kunnen inspelen op het beweegaanbod voor mensen die meer moeten (en willen) gaan bewegen
Aangezien punt een t/m vijf het belangrijkste waren, hebben wij hier de meeste aandacht aan besteed. Het is ons helaas niet gelukt om, binnen de tijd die we hadden, met dit punt aan de slag te gaan.
Wat wel belangrijk is, is dat de beweegcoach goed contact heeft met de sportverenigingen in Roosendaal. Zij is op de hoogte van het aanbod en kan de ouderen goed doorverwijzen.

7.     Er is een pr-campagne opgezet om betrokkenen te informeren (onderdeel van deze pr campagne is betere vindbaarheid online, en misschien een pakkender naam i.p.v. de sluitende beweegketen?)
We hebben een aantal dingen gedaan om aan de pr te werken. Zo hebben we een nieuwe naam bedacht. ‘De sluitende beweegketen’ was een moeilijke naam voor het project en maakte niet duidelijk wat wij willen bereiken. Deze naam is verandert in ‘Roosendaal in Beweging’. De naam is simpel, herkenbaar en geeft het doel aan.
Deze naam staat ook op de poster die we hebben laten ontwerpen en afdrukken. Op de poster staat een foto van de beweegcoach. Dit is herkenbaar voor de ouderen die met haar in contact komen. Daarnaast staan ook het doel en de contactgegevens vermeld op de poster. Deze posters zijn in A3 en A5 formaat afgedrukt en verspreid binnen de wijk. De poster is als bijlage toegevoegd in dit document.
Verder zijn wij niet gespecialiseerd in het opzetten van een pr-campagne. Hier hebben wij dan verder ook geen aandacht aan besteed.



We hebben met veel plezier hard gewerkt aan dit project.  Ook denken we dat we alles wat in onze macht lag om te doen, hebben gedaan. Af en toe was er een tegenslag, maar samen met de projectgroep hebben we een grote stap vooruit gemaakt met Roosendaal in Beweging.
Helaas is het ons niet gelukt om het concept in beide wijken op te zetten. Dat het echter wel volledig is opgezet in de wijk Kalsdonk ,is een goed begin en kan een goed voorbeeld zijn voor de andere wijken in Roosendaal.

We hebben nog een aantal aanbevelingen om Roosendaal in Beweging goed verder te laten verlopen.

-De beweegcoach evalueert binnen twee maanden. Krijgt zij veel aanmeldingen en kan zij hen goed doorverwijzen?
Binnen twee maanden ook evalueren met de opspoorders van de wijk Kalsdonk. Hoe ervaren zij het afnemen van de vragenlijst bij ouderen? Verloopt het goed of stroef? Zijn er nog vragen?
Aan de hand hiervan kunnen er nog aanpassingen worden doorgevoerd in de vragenlijst of werkwijze.
Dit evalueren zou standaard ingevoerd kunnen worden.

-Het zou goed als dit project meer aandacht krijgt binnen Roosendaal. Het lijkt ons verstandig als er alsnog een pr-campagne wordt opgezet. Mogelijk kan dit ook weer dienen als een project voor bijvoorbeeld communicatiestudenten.  

-Rob Lips van de wijk Westrand heeft aangegeven dat hij wel geïnteresseerd is in Roosendaal in Beweging. Hij hoopte in maart weer een volledig STA-team op touw te hebben gezet en wil dan zeker meewerken. Onze aanbeveling is dan ook om in maart weer contact met hem te leggen en dit opnieuw te bespreken. Mogelijk kan van daaruit uitgebreid worden in de wijk Westrand.

-Als laatste is onze aanbeveling om te blijven netwerken. Het zou mooi zijn als het concept uitgebreid kan worden in de rest van Roosendaal. Veel ouderen kunnen dan profijt hebben van Roosendaal in Beweging.

Al met al zijn wij blij met het project dat we hebben gedaan en wat wij hebben kunnen neerzetten in Kalsdonk. We hopen dat veel ouderen er profijt van zullen hebben en dat het uiteindelijk in veel meer wijken zal worden doorgevoerd.
Wij wensen de projectgroep veel succes met het verdere verloop van Roosendaal in Beweging.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten