donderdag 9 januari 2014

Projectopdracht

Opdracht voor project 'De sluitende beweegketen'

Versie1: dd 28-09-2013

Opdrachtgever:
Namens de Werkgroep Sluitende Beweegketen: Ronald van Broekhoven
Werkgroep bestaat uit: Ronald van Broekhoven (Van Broekhoven Fysiotherapie), Marian Uitdewilligen (Traverse), Anouk van der Ent (Sportservice Noord-Brabant), Gerard Stoop (ROS-ZEEBRA), Hanneke Hilferink (Sportservice Noord-Brabant).

Opdrachtnemers:
Wanda Loos, student Social Work AVANS
Anita van Westen, student HBO-V AVANS

Probleemstelling:
Er is de afgelopen jaren gewerkt aan het opzetten van de sluitende beweegketen. Deze keten bestaat uit drie pijlers. De eerste pijler is het Sport- en beweegaanbod dat inzichtelijk is gemaakt op de website www.sportenbeweegwijzer.nl. De tweede pijler is een beweegcoach aangesteld die mensen kan begeleiden naar dit sport- en beweegaanbod.
Probleem is dat de huidige werkgroepleden te weinig tijd hebben om de derde pijler, n.l. de 'opsporing' van mensen die te weinig bewegen, uit te werken.

Doelstelling:
De drie pijlers van de sluitende beweegketen zijn uitgewerkt en bekend bij alle betrokkenen, te weten: sport- en beweegaanbieders, vrijwilligers/professionals uit het maatschappelijk/zorgveld en de bewoners van de gemeente Roosendaal.

Te bereiken resultaten:
1.     Er is bekend wie de mensen die te weinig bewegen gaan opsporen
2.     Er is bekend hoe deze mensen opgespoord gaan worden
3.     Er is een instrument/vragenlijst dat de opspoorders kunnen gebruiken
4.     De opspoorders zijn geïnstrueerd over het project/het doel/het te gebruiken instrument
5.     De opspoorders verwijzen mensen actief door naar de beweegcoach
6.     Er is bekend hoe de wijkbuurt/sportverenigingen kunnen inspelen op het beweegaanbod voor mensen die meer moeten (en willen) gaan bewegen
7.     Er is een pr-campagne opgezet om betrokkenen te informeren (onderdeel van deze pr campagne is betere vindbaarheid online, en misschien een pakkender naam i.p.v. de sluitende beweegketen?)

Te veel om in deze opdracht mee te nemen, maar wellicht om uit te werken door volgende minorstudenten is de toepassing van E-Healthoplossingen, zoals bijv. een onlinetool om 55plussers meer tot beweging te stimuleren.

Tijdsplanning:

Bovenstaande zal worden uitgewerkt in de periode van 26 september tot 20 december 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten