dinsdag 1 oktober 2013

Projectopdracht


Opdrachtgever:
Namens de Werkgroep Sluitende Beweegketen: Ronald van Broekhoven
Werkgroep bestaat uit: Ronald van Broekhoven (van broekhoven fysiotherapie), Marian Uitdewilligen (Traverse), Anouk van der Ent (sportservice noord-brabant), Gerard Stoop (ROS-ZEEBRA), Hanneke Hilferink (sportservice noord-brabant).

Opdrachtnemers:
Wanda Loos, student Social Work AVANS
Anita van Westen, student HBO-V AVANS

Probleemstelling:
Er is de afgelopen jaren gewerkt aan het opzetten van de sluitende beweegketen. Deze keten bestaat uit drie pijlers. De eerste pijler is het Sport-en beweegaanbod dat inzichtelijk is gemaakt op de website www.sportenbeweegwijzer.nl. De tweede pijler is een beweegcoach aangesteld die mensen kan begeleiden naar dit sport- en beweegaanbod.
Probleem is dat de huidige werkgroepleden te weinig tijd hebben om de derde pijler, n.l de 'opsporing' van mensen die te weinig bewegen, uit te werken.

Doelstelling:
De drie pijlers van de sluitende beweegketen zijn uitgewerkt en bekend bij alle betrokkenen, te weten: sport- en beweegaanbieders, vrijwilligers/professionals uit het maatschappelijk/zorgveld en de bewoners van de gemeente Roosendaal.

Te bereiken resultaten:
1.     er is bekend wie de mensen die te weinig bewegen gaan opsporen
2.     er is bekend hoe deze mensen opgespoord gaan worden
3.     er is een instrument/vragenlijst dat de opspoorders kunnen gebruiken
4.     de opspoorders zijn geïnstrueerd over het project/het doel/het te gebruiken instrument
5.     de opspoorders verwijzen mensen actief door naar de beweegcoach
6.     er is bekend hoe de wijkbuurt/sportverenigingen kunnen inspelen op het beweegaanbod voor mensen die meer moeten (en willen) gaan bewegen
7.     er is een pr-campagne opgezet om betrokkenen te informeren (onderdeel van deze prcampagne is betere vindbaarheid online, en misschien een pakkender naam ipv de sluitende beweegketen?)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten